Zoek
  1. Boeken overzicht
  2. oorlog

Top 10 oorlog boeken - Beste boeken oorlog

Ben je het internet aan het afstruinen om een oorlog boek te kopen? Dan zit je bij boekenfpdfdownload.nl helemaal goed. Wij hebben onderzocht welke 10 oorlog boeken het beste en meest populair zijn. Welk dat zijn lees je op onze website. 

Wij hebben voor jou de top 10 beste oorlog boeken samengesteld. Wij zijn er van overtuigd dat dit dé bestseller oorlog boeken 2023 gaan worden. 
Door het enorme aanbod is het lastig om een keuze te maken voor een echt goed boek. Wij denken dat we dat met onze top 10 beste oorlog boeken hebben opgelost. Dit zijn wat ons betreft de 10 beste oorlog boeken van het moment.

Auteur foto
Reina

Ik ben Reina, een boek en artikelrecensent. Ik ben gepassioneerd over het lezen en beoordelen van literatuur. Ik begon toen ik een tiener was en kon niet stoppen met het schrijven van recensies. Ik schrijf recensies voor mijn blog en verschillende tijdschriften. Ik geniet van het lezen van de verschillende boeken en het schrijven van mijn feedback. Dankzij mijn werk ben ik een erkende recensent en heb ik meer dan duizend recensies geschreven. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie kan uiten door het schrijven van recensies.

Inhoudsopgave

Top 10 beste boeken oorlog

Hier lees je onze top 10 beste boeken oorlog . Naar onze mening zijn dit momenteel de meest populaire oorlog boeken. Met deze top 10 weet je zeker dat je een goede oorlog boek in handen hebt. Kies het boek uit welke jou het meeste aanspreekt en geniet van veel leesplezier!

1. SAS: helden en schurken

SAS: Helden en schurken van auteur Peter Harclerode is een fascinerende kijk op de geschiedenis van de Special Air Service, een eenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog undercover ging bij de vijand. In deze midprice-editie ontdekt u de waarheid achter deze heldhaftige mensen die hun leven op het spel hebben gezet om hun land te verdedigen. In deze speciale editie komt u veel meer te weten over de Special Air Service dan ooit tevoren. U leert alles over hun opleiding, hun missies en de verschillende tactieken die ze gebruikten. U zult lezen over de gevaren die ze trotseerden en de offers die ze brachten om hun land te verdedigen. U krijgt ook een goed beeld over de verhalen die deze helden en schurken meenamen naar huis. Deze speciale editie is een must-have voor iedereen die meer wil weten over deze geweldige eenheid. Met uitgebreide informatie en mooie illustraties, is SAS: Helden en schurken de perfecte manier om meer te weten te komen over deze bijzondere tijd in de geschiedenis. Koop deze midprice-editie vandaag nog en laat uw verbeelding de vrije loop, terwijl u door deze boeiende verhalen reist.

2. Het concentratiekamp

Het boek is geschreven door de zoon van de tiener, die de verhalen van zijn vader heeft verzameld. Hij schetst een beeld van het kamp waar zijn vader vastzat, omringd door leed en wanhoop. Toch laat de schrijver ook de veerkracht en de moed zien die de gevangenen bijeengehouden hebben, ondanks de barre omstandigheden. De verhalen en foto's die hij heeft verzameld, laten zien hoe zijn vader na zijn ervaring in het kamp zijn leven weer op de rails heeft gekregen. Het boek is een intens portret van de Tweede Wereldoorlog, maar ook een portret van de moed en de kracht van de mens om de meest onvoorstelbare omstandigheden te overleven. Het is een verhaal van hoop en dapperheid dat lezers met trots en respect laat zien hoe een tiener het onmogelijke heeft bereikt. Het boek 'Het concentratiekamp' vertelt het verhaal van Pierre, een jonge Belgische tiener die tijdens de Tweede Wereldoorlog als lid van de Witte Brigade in een Duits concentratiekamp terechtkwam. In het kamp is Pierre getuige van gruwelijkheden die hij nooit eerder heeft gezien. Hoewel er momenten zijn van wanhoop, is hij vastbesloten om zijn dromen van vrijheid en gerechtigheid te verwezenlijken. Met hulp van archiefmateriaal, historische documenten en interviews met de familie, brengt de schrijver het verhaal van Pierre tot leven. Ondanks de duisternis van de oorlog, worden de lezers getrakteerd op een portret van moed en veerkracht. De vele verhalen die worden verteld, laten zien hoe Pierre in staat was om door te gaan en zijn leven weer op de rails te krijgen na de oorlog. Het boek 'Het concentratiekamp' is een indrukwekkend verhaal dat een boodschap van hoop en dapperheid draagt.

3. De laatste getuige

De laatste getuige is een indrukwekkend relaas over de laatste weken van Wim Aloserij, verrijkt met spectaculaire onthullingen. In dit boek ga je mee op de reis die Wim als twintigjarige heeft gemaakt, van het onderduiken in Nederland tot het overleven van acht maanden dwangarbeid en het ontmoeten van het koningspaar bij de Nationale Dodenherdenking. Dit boek bevat ook het ontroerende verhaal over de laatste weken van Wim, inclusief nieuwe onthullingen en veel extra foto's. Deze geschiedenis is een aangrijpende herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het is een waardig eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers, in het bijzonder Wim Aloserij.

4. Het achterhuis

Het Achterhuis is een uniek en indrukwekkend boek dat de lezers meeneemt naar de angst, de hoop en de onzekerheid die Anne en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben ervaren. Het is geschreven vanuit Anne's perspectief en laat zien hoe het is om op te groeien in een wereld vol oorlog en vervolging. Het boek toont ook de kracht van de menselijke geest, hoe mensen omgaan met de moeilijkheden van het leven en hoe ze samenwerken om hun vervolging te overleven. Het Achterhuis is een must-read voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog en de ervaringen van de mensen die erdoor worden getroffen. Het is een boek dat de lezers aanmoedigt om niet alleen stil te staan bij het verleden, maar ook om na te denken over wat er zou kunnen gebeuren als we niets doen om te voorkomen dat een dergelijke situatie zich weer voordoet.

5. Tunnel 29

Tunnel 29 is een uniek stuk entertainment dat je meeneemt naar de dramatische atmosfeer van een gedeeld Berlijn in de jaren 60. Beleef de adembenemende reconstructie van een ontsnappingspoging in Oost-Berlijn uit 1962, waarin 17 mensen slaagden om de Muur te passeren. Het team bestaat uit twee delen: het verhaal en de interactiviteit. Het verhaal toont een diepgaand inzicht in de realiteit van het verdeelde Berlijn en de verhalen van mensen die wilden ontsnappen. De interactiviteit biedt de kans om deel te nemen aan de opwinding en spanning van de ontsnapping en biedt een kans om het verhaal te ervaren vanuit een ander perspectief. Tunnel 29 biedt een eerbetoon aan de mensen wier verbeeldingskracht en veerkracht hen in staat stelde om te ontsnappen. Elke scène brengt de spanning en opwinding tot leven en heeft de kracht om je te verplaatsen in de gevoelens van de ontsnappingspogers. Deze unieke ervaring biedt een kans om meer te weten te komen over de achtergrond en impact van de muur, evenals de verhalen van de mensen die erdoorheen wisten te komen. Ervaar de kracht en de verbeeldingskracht van de mensen die de muur overwonnen met Tunnel 29.

6. De hel van Tjideng

De hel van Tjideng is het verhaal van de schrijfster Elisabeth Lengkeek die in 1941 samen met haar pasgeboren dochter in het Japanse kamp Tjideng terecht komt. In dit kamp worden vrouwen en kinderen gemarteld, gedwongen tot hard werken en onderworpen aan gebrek aan eten, medicijnen en hygiëne. Elisabeth en haar dochter overleven alleen door samen te vechten. Dagelijks bedenken ze slimme manieren om hun leven te redden. Met elke pagina die je omslaat, word je meegenomen in de wereld van Elisabeth. Je leert de verschrikkelijke leefomstandigheden kennen die zij en haar dochter in Tjideng moeten doorstaan, maar ook de kracht die ze in zichzelf vinden om door te gaan. Het verhaal laat je niet los. Je leest het boek in één ruk uit, gefascineerd door de krachtige portretten die Elisabeth schetst van de mensen om haar heen.

7. Van D-day tot Berlijn

Van D-Day tot Berlijn is een indrukwekkend verhaal dat een diepgaande blik geeft op de geallieerde invasie van Europa, van het begin van de Slag om Normandië tot de val van Berlijn. Het verhaal is geïllustreerd met kleurenfoto's, kaarten en documenten van de tijd. De auteur heeft gebruik gemaakt van interviews, dagboeken en verhalen van soldaten, generaals en burgers die hebben meegemaakt hoe het was om in een oorlog te leven. Door middel van dit boek brengt Ambrose de geallieerde strijd om Europa weer tot leven. Het boek toont de verhalen van de geallieerden, de Duitsers en de burgers die hun leven hebben gegeven voor deze oorlog. Het geeft een beeld van de strijd, de moeilijkheden en de verliezen die zowel de geallieerden als de Duitsers hebben moeten ondergaan om hun doelen te bereiken. Het toont ook de commentaren van de generaals, de soldaten en de burgers die deelnamen aan de oorlog, alsmede de verhalen die de oorlog heeft opgeleverd. Van D-Day tot Berlijn is een uitgebreid verslag van de cruciale momenten tijdens de Slag om Normandië en de strijd om Duitsland. Door middel van dit boek kunnen lezers meer te weten komen over de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, en de impact die deze oorlog heeft gehad op de hele wereld.

8. Het meisje, de kat en het bos

Mala's avonturen in het bos zijn gevuld met veel gevaren, maar ook met momenten van magie. Ze maakt vriendschap met een verwilderde kat die haar helpt om als een kunstenaar te overleven. Het meisje, de kat en het bos is een verhaal over moed, hoop, liefde en het ongelooflijke vermogen om te overleven. Mala Szorer groeide op in het Poolse dorp Tarnogrod, aan de rand van een dennenbos, en had de gelukkigste jeugd die iemand zich kan wensen. Maar wanneer de Duitsers Polen binnenvallen, wordt het geliefde dorp van de twaalfjarige Mala een getto en heerst er hongersnood. Mala neemt het heft in eigen handen, verwijdert dapper haar Jodenster en sluipt naar een nabijgelegen dorp om te ruilen voor voedsel. Mala's avonturen in het bos zijn gevuld met veel gevaren, maar ook met momenten van magie. Ze maakt vriendschap met een verwilderde kat die haar helpt om als een kunstenaar te overleven. De kat begeleidt Mala en gaat met haar mee op haar reizen in het bos, waar ze samen verhalen vertellen, spelletjes spelen en muziek maken. Samen met haar trouwe metgezel ontdekt Mala de magie en schoonheid van de natuur. Het meisje, de kat en het bos is een meeslepend verhaal over moed, hoop, liefde en het ongelooflijke vermogen om te overleven. Het is een verhaal vol avontuur en magie, dat je meeneemt naar een wereld die vol is van onvoorstelbare kracht en schoonheid.

9. De kleine moeder van Bergen-Belsen

Hetty Werkendam werd gedeporteerd naar Bergen-Belsen toen ze nog maar een meisje was. Het was een verschrikkelijke tijd voor haar en haar gezin. In het concentratiekamp werd Hetty de kleine moeder van zo'n veertig kinderen. Hoewel ze allemaal hun best deden om de kinderen te beschermen, werden veel van hen, waaronder Anne Frank, overgebracht naar de volwassenenbarak en overleden. Gelukkig konden Hetty, haar ouders en haar broertjes het kamp overleven en na de oorlog herenigd worden. De kleine moeder van Bergen-Belsen van Hetty Werkendam is een inspirerende vertelling die je meeneemt naar het concentratiekamp. Deze vertelling vertelt het verhaal van een klein meisje dat ondanks de verschrikkelijke omstandigheden toch vecht voor het overleven van de kinderen die in haar zorg zijn toevertrouwd. In de vertelling wordt ook beschreven hoe Hetty na de oorlog verder ging met haar leven. Naar aanleiding van de verhalen van Hetty heeft ze lezingen gegeven op middelbare scholen in Australië waar ze na de oorlog naartoe is geëmigreerd. De kleine moeder van Bergen-Belsen is een boek dat je zal inspireren met de kracht van de menselijke geest.

10. In de hel van Birma

In de hel van Birma is een ontroerend document, geschreven door Jan Schneider. Het is een persoonlijk verslag van de gebeurtenissen die hij meemaakte en waarmee hij geconfronteerd werd tijdens zijn gevangenschap in Birma. De dagboekaantekeningen zijn een uniek inzicht in de verschrikkingen die de Japanse bezetting met zich meebracht. Schneider beschrijft op een openhartige manier de vriendschappen die hij sloot met andere kampgenoten, de dagelijkse strijd om te overleven en de geheime gedachtewisselingen met een Koreaanse kampbewaker. Deze verhalen zijn zowel confronterend als ontroerend en maken dit boek tot een bijzonder document.

Veelgestelde vragen over de beste boeken oorlog

Naar onze mening zijn dit de populairste en beste 10 boeken oorlog :

1. SAS: helden en schurken
2. Het concentratiekamp
3. De laatste getuige
4. Het achterhuis
5. Tunnel 29
6. De hel van Tjideng
7. Van D-day tot Berlijn
8. Het meisje, de kat en het bos
9. De kleine moeder van Bergen-Belsen
10.In de hel van Birma 

Jazeker, onze top 10 beste boeken oorlog is samengesteld na uitgebreid onderzoek. Wij worden niet betaald om bepaalde boeken hoger te laten ranken. 

Wij hebben een top 10 van de beste boeken oorlog samengesteld. Wij hebben gekozen om de allerbeste 10 samen te stellen zodat je verzekerd bent van 10 aanraders. Op internet kan je oorlog top 20 en top 60 vinden maar wij kiezen bewust voor de 10 beste toppers.

Onder de boeken in onze top 10 boeken oorlog zie je een button met ‘vind hier de beste deal’. Als je hier op klikt kom je bij de door ons geselecteerde webwinkel uit. Bij de meeste webwinkels kan je ook bekijken wat bij hun de meest verkochte boeken oorlog zijn.